Tapahtuman oletuskuva

Lapsen oikeudet liiketoiminnassa

2.3.2021 09:00

Microsoft Teams

Järjestämme yhteistyössä Suomen UNICEFin kanssa webinaarin liittyen lapsen oikeuksien huomioimiseen liiketoiminnassa.

Maailmassa on yli 2,2 miljardia lasta. Yritysten vaikutukset ulottuvat heihin kaikkiin, tavalla tai toisella. Lapset ovat yritysten asiakkaita, henkilöstön perheenjäseniä ja tulevia työntekijöitä. Yrityksillä on paljon positiivisia vaikutuksia lapsiin, esimerkiksi elintärkeiden tuotteiden tarjoajina. Monet vaikutukset ovat kuitenkin haitallisia, eivätkä ne rajoitu yksin lapsityövoiman käytön kieltämiseen ja ennaltaehkäisyyn. Kaikki yritykset voivat toimia vastuullisesti huomioimalla oman liiketoimintansa vaikutukset lasten hyvinvointiin, vaikkapa markkinoimalla vastuullisesti, maksamalla työntekijöilleen elämiseen riittävän palkan ja huomioimalla omat vaikutuksensa lasten elinympäristöön. Yritysten tulisi myös panostaa perheystävällisiin käytäntöihin.

Vastuullisilla yrityksillä on paremmat edellytykset toimia. Lapsen oikeuksien kunnioittaminen on paitsi vastuullista, myös hyvää liiketoimintaa.

Webinaarin aluksi Suomen UNICEFin erityisasiantuntija Outi Kauppinen käy läpi, mitä lapsen oikeudet liiketoiminnassa tarkoittavat ja miten yrityksesi voi päästä tässä työssä alkuun. Tämän jälkeen Fazerin vastuullisuusjohtaja Sari Sarin kertoo, miten Fazerilla suhtaudutaan lapsen oikeuksiin, ja mitä haasteita he tässä toiminnassa kohtaavat. Evli Pankin vastuullisuusjohtajan Outi Heleniuksen puheenvuorossa pureudutaan sijoittajien kasvaviin vastuullisuusodotuksiin. 

Lasten oikeudet ovat näkyvillä myös YK:n Global Compactin työssä. Lapsityön ehkäiseminen ja poistaminen ovat osa Global Compactin kymmentä periaatetta, jota kaikki aloitteessa mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet noudattamaan. Lapsityön poistaminen on myös nostettu Global Compactin prioriteetiksi tälle vuodelle.

 

Aika: tiistai 2.3. klo 9 - 10.30
Järjestetään virtuaalisesti Teamsin välityksellä.
Tilaisuus tallennetaan.

Tapahtuma on kaikille avoin, tervetuloa!

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

2.3.2021 09:00

Päättyy:  

2.3.2021 10:30

Tapahtumapaikka

Microsoft Teams


Järjestäjä

Global Compact Network Finland

info@globalcompact.fi