Tapahtuman oletuskuva

Miten yritysvastuun sääntely etenee Suomessa ja EU:ssa?

23.10.2020 09:00

Online

Global Compact Network Finland järjestää keskustelutilaisuuden jäsenilleen yritysvastuuseen liittyvästä sääntelystä pe 23.10.2020 klo 9.

Yritysvastuu ja ihmisoikeuksien tehokas edistäminen ovat tärkeitä asioita suomalaisille yrityksille. Yritykset toimivat aktiivisesti, jotta ihmisoikeusloukkauksia niiden toimitusketjuissa ei tapahtuisi. Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomessa on maailman toiseksi vastuullisimmat yritykset.

Suomessa selvitetään parhaillaan oman yritysvastuulainsäädännön tarvetta. Istuvan hallituksen ohjelmassa on linjattu selvityksestä, jonka tavoitteena on yritysvastuulain säätäminen. Myös EU:ssa valmistellaan parhaillaan yritysvastuulainsäädäntöä.

Aihe on herättänyt paljon keskustelua ja kysymyksiä. Miten tällä hetkellä valmistelu yritysvastuusääntelyn luomiseksi Suomessa ja EU:ssa etenee? Kumpi on parempi: kansallinen vai EU:n laajuinen sääntely?  Miksi Suomessa tarvitaan sääntelyä yritysvastuusta? Mitä se toteutuessaan tarkoittaisi yrityksille? Onko kyse vain sosiaalisesta vastuusta ja ihmisoikeuksista vai myös huolehtimisesta ympäristövaikutuksista ja taloudellisesta vastuusta? Mitä sääntely tarkoittaisi eri kokoisille yrityksille? Koskisiko se kaikkia toimialoja? Miten yrityksissä voidaan varautua mahdollisesti tulevaan uuteen sääntelyyn?

Global Compact Network Finland järjestää keskustelutilaisuuden jäsenilleen yritysvastuuseen liittyvästä sääntelystä pe 23.10.2020 klo 9. Tilaisuudessa alustavat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (Euroopan parlamentti) ja erityisasiantuntija Linda Piirto (Työ- ja elinkeinoministeriö). Alustusten jälkeen luvassa vapaata keskustelua. Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää jo ennakkoon kysymyksiä asiantuntijoille.

Huom. Tämä webinaari on tarkoitettu Global Compact Network Finlandin jäsenyrityksille ja -yhteisöille. Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

23.10.2020 09:00

Päättyy:  

23.10.2020 10:00

Tapahtumapaikka

Online


Järjestäjä

Global Compact Network Finland

info@globalcompact.fi